Coen Heezen persoonlijke pagina
Plaatwerk:

Voor het plaatwerk leek het mij wel mooi om laag tranenplaat te gebruiken, zo gezegd zo gedaan. Slijpen, kloppen, passen, slijpen, kloppen, passen, enz. enz. tot deze de juist vorm heeft en dan op naar het volgende plaatje... Uiteindelijk
2 voorkapjes 2 zijkappen en 1 afdek kap voor onder de kont geknutseld en het achterframe aangepast op de kont en achterbrug. Na alles gepast en afgewerkt te hebben was het tijd geworden de uitlaten te monteren. Dit betekent vanaf de flens een nieuwe uitlaat te fabrieken en onder het zitje uit te laten komen... buigen, zagen, slijpen, lassen enz...


Kleur:

Na alles in elkaar te hebben staan komt de kleur; dit bepaalt toch de uitstraling van het geheel. Ik heb de velgen laten poedercoaten; zwart met groen parelmoer. Het frame en afdekplaatjes zijn zwart gepoedercoat, RAL 9005. Delen van het blok en carburateurs zijn geel met groen parelmoer gepoedercoat. Alle kunststof delen en de tank heb ik laten spuiten in heel donker groen met weer die groene parelmoer eroverheen.
Al dat groen geeft een mooi fonkelend fietsje als deze in het zonnetje staat. Dit is denk ik kort samengevat hoe mijn fiets bij elkaar geraapt is Ondanks dat het bijna een jaar heeft gekost, ben ik blij te kunnen zeggen dat ik hem geheel zelf gebouwd heb!
Ik ben begonnen met een oude fiets.

Na een paar weken erop gereden te hebben wist ik wel dat deze redelijk betrouwbaar was. Allereerst begonnen met veel surfen op het net en beurzen af gaan, zoekend naar onderdelen en vooral ideeën. Eenmaal een beeld geschetst komt dan het lastigste, de benodigde onderdelen.
Hierbij een overzichtje van de gebruikte onderdelen:

De basis, het blok en half frame is van een Honda VF1000F uit 1986.
Velgen komen van een KTM, Remmen en voorvork van een Ducati.
Kontje van een MV Agusta. Onderkuip en voorspatboard komen uit een streetfighter winkel in oostenrijk. Balhoofdplaten en diverse kleine onderdelen laten frezen uit gehard aluminium, Supertrapp uitlaten van een Harley, Luchtfilter is universeel K&N en De kabelboom is zelf in elkaar geknoopt.
Coen Heezen
Rhoon

Mail
Neem eens een kijkje in de Metaalwinkel
Website